W polskich miastach przybywa restauracji i lokali gastronomicznych, które przykuwają uwagę swoją architekturą i projektami wnętrz. Niewątpliwie wymusza to duża konkurencyjność panująca w tej branży. Choć nie tylko. Należy pamiętać, że coraz chętniej lubimy też celebrować jedzenie w wyjątkowej scenerii. Harmonia wykwintnych smaków i dobrej architektury stanowi sprawdzoną receptę na udaną kolację, rodzinny obiad lub biznesowy lunch.
W praktyce okazuje się, że dobry projekt restauracji jest równie istotny w osiągnięciu biznesowego sukcesu, jak odpowiednio skomponowane menu, sprawny menedżer lub utalentowany szef kuchni. Jak dobrze zaprojektować restaurację? czy istnieje sprawdzony przepis na projekt lokalu gastronomicznego? – na tak postawione pytania najlepiej odpowie ktoś, za kim stoi nie tylko wieloletnie doświadczenie, lecz także projekty restauracji, które odniosły już sukces.
Kacper Gronkiewicz, architekt z Warszawy, ma na swoim koncie wiele projektów restauracji. Warto wspom...
Czasopismo jest dostępne dla zalogowanych użytkowników.
- Dostęp do portalu
- Dostęp do wszystkich archiwalnych numerów
- ... i wiele więcej!