Wellbeing to nie tylko chwilowa moda, lecz takż długofalowe podejście do zarządzania zasobami ludzkimi, mające na celu poprawę zdrowia zarówno fizycznego, jak i psychicznego pracowników. Jednym z jego kluczowych elementów jest troska o posiłki spożywane w miejscu pracy. Z danych World Health Organization (WHO) wynika, że odpowiednia dieta może zwiększyć produktywność nawet o 20%. Niewłaściwe odżywianie z kolei negatywnie wpływa na morale, efektywność oraz ogólny stan zdrowia, co może prowadzić do wzrostu absencji w pracy. W Polsce raport PBS z 2021 roku wskazuje, że firmy inwestujące w dofinansowanie posiłków mogą obniżyć poziom absencji o 15%.
Współczesne miejsce pracy stale ewoluuje, a jego funkcje wykraczają daleko poza wykonywanie obowiązków zawodowych. Według badań CBRE pracownicy spędzają w pracy średnio 43 godziny tygodniowo. Wzrost ich świadomości wymaga również od pracodawców większego skupienia na aspekcie wellbe...
Czasopismo jest dostępne dla zalogowanych użytkowników.
- Dostęp do portalu
- Dostęp do wszystkich archiwalnych numerów
- ... i wiele więcej!