Kuchnia sercem biura?

INWESTYCJE
Kuchnia – słowo, które budzi wiele pozytywnych emocji. Najczęściej kojarzone z domem, przytulnością, jedzeniem, rozmowami. A kuchnia biurowa? Czy również rodzi tak pozytywne skojarzenia? Rzeczywistość pokazuje, że bardzo często… nie.

Anna Dziadkowiec, Senior Workplace Research & Analysis Consultant, Grupa Nowy Styl 

Choć kuchnia jest jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w biurze, firmy dopiero uczą się, jak wykorzystać jej potencjał. Przez lata, a dla wielu także i dziś, kuchnia biurowa sprowadzała się do zapewnienia gwarantowanego przez polskie prawo „zaplecza socjalnego”1

Z tego względu jej rola była marginalizowana i kuchnie zostały „w ogonie” przemian, przez które przechodziły wnętrza biurowe. Warto cofnąć się trochę do historii, by zrozumieć potrzebę dzisiejszej metamorfozy przestrzeni kuchennych.

Historia kuchni od… kuchni

Małe, smutne, porażaj...

Czasopismo jest dostępne dla zalogowanych użytkowników.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Dostęp do portalu
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych numerów
  • ... i wiele więcej!

Przypisy